Hódpress werkblog

Hódpress werkblog

Vidéken is lehet jó újságot írni, és az olvasók értékelik is

Elindult a Hódpress, vele itt a werkblogunk

2020. február 01. - Tarnay Kristóf Ábel

Elindul a Hódpress werkblogja, ahol nem lesznek hírek, ellentétben teljesen hírérték-mentes, de érdekes háttérsztorik lesznek, milyen higgadt, normális sajtót készíteni vidéken. 

Szóval elindult a Hódpress, egész szépen muzsikál, a fenntartó is örült, hogy pörögnek fölfelé a számok, haladgatunk előre, jönnek ki az egyre érdekesebb cikkek, ássuk bele magunkat a sztorikba, a kontaktokba, intézményekbe, hamarosan jönnek az interjúk, civil mező, ami kell.

Persze már korábban leírtam a Fegyvertelen blogomon (ami most azért passzív jó ideje, mert nem férek hozzá, de erről majd máskor), hogy nem szabad szakmailag túlbecsülni a kommenteket, de azért kettőt idéznék, ami jól esett. Mert ez mégis csak jobb, mint önmagamat dicsérni, nemde?

Ma a Promenad Facebook oldalán a női kör elhatárolódásról szóló cikk alá belinkeltem a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalását. Kétszer is. Mindkétszer leszedték, majd a hozzászólás lehetőségét is letiltották. Be nem ismernék a hölgyek, hogy szerencsétlen volt a névadás.
A nyilvánosság előtt direkt nem hasonlítjuk magunkat egyik konkurens laphoz sem, de az olvasó ugye megteheti. Tényleg bődületes, hogy ha egy lap vagy oldal indulatos posztjaira nem ellenagresszióval, hanem higgadt vitával reagál az ember, azt tudják a legkevésbé kezelni, és tiltják is. Én is tiltva vagyok a SzegedMáról, de a tulajváltás óta nem kevesen a Délmagyarról is. Együtt érzek veletek, tőlünk nem lesztek tiltva ;)
Pinter M Lajos újsagiró bácsi szives figyelmet hivnam fel arra az elhanyagolható aprosagra, hogy itt, az elvileg MZP altal kézivezerelt házisajtoban egy teljesen korrekt cikk jelent meg MINDKÉT fel szo szerinti velemenyet leirva/behivatkozva!!!!,raadasul mindezt kiemeles, sargaval beszinezős szajbaragas nelkul...Lajos , hat mi a fasz van itt, ezeknek fogalmuk nincs a modern es elfogulatlan oknyomozo ujsagirasrol????
Nekem nem ismerősöm Elfogulatlanul Ujsagot Író Lajos, de ha valakinek nem kínos a fb friend status es igen, az tolmacsolja mar kerdesem, erdekelne a sajtoetikabol sarjadzó tiszta, nyilt es őszinte valasza.
A fent már említett konkurens vásárhelyi lap főszerkesztőjéről beszélünk, aki hozzám hasonlóan Szegeden kezdte a pályafutását, mielőtt Hódmezővásárhelyen főszerkesztő lett, nekem egyébként semmi bajom vele, évekkel ezelőtt megdicsérte az iskolaújságomat. A fenti olvasó ugyanakkor nem elégedett azzal, amit a lapjuk csinál. Szóval ne tessék mondani, hogy nincs igény az árnyalt újságírásra, meg az öt sornál hosszabb cikkeket úgy sem olvassák el. Dehogynem, igénylik is az olvasók! Mi pedig készítjük nekik töretlen lelkesedéssel!
süti beállítások módosítása